KragujevacComicCon

Saopštenje udruženja Svet stripa

 strip-konferencija

 

 

 svet stripa mali logo

 

 

Povodom završetka izuzetno uspešne Međunarodne strip konferencije „Kragujevac, godine treće“ Svet stripa se iskreno zahvaljuje:

 • Vladi Paunoviću iz udruženja MillenijuM na nastavku fantastične saradnje u organizaciji strip konferencije.
   
 • Ministarstvu kulture Republike Srbije na pokroviteljstvu manifestacije, kompaniji Milanović Inženjering na sponzorstvu prenoćišta za goste iz Italije, osoblju i rukovodstvu obdaništa Neven, Studenskog kulturnog centra, Doma omladine, kao i vlasnicima i osoblju Zastavine bašte, noćnog kluba Geto, fotografskoj radnji Foto Soni na izuzetnoj saradnji u organizovanju ovako zahtevnog događaja.

 • Svet stripa se zahvaljuje autorima, teoretičarima, istoričarima, izdavačima stripa koji su nam učinili veliku čast i bili naši gosti na konferenciji.

 • Svet stripa se zahvaljuje novinaru i fotografu Milošu Ignjatoviću iz nedeljnika Kragujevačke na izuzetno detaljnom praćenju naše manifestacije, kao i novinarima, voditeljima, fotografima i snimateljima Radio Televizije Kragujevac, radija 202, Kanala 9, TV Prva, Live e-TV, Slobodne Evrope, Politike, Danasa, Blica, Večernjih novosti , Naših novina i radija Zlatousti.
   
 • Srđanu Stamenkoviću Srletu na vođenju radionice u vrtiću, Vladi Vesoviću na vođenju strip radionice u SKC-u, Zlatku Milenkoviću i Zoranu Stefanoviću na pomoći u vođenju programa.
   
 • Tihomiru Čelanoviću, Bobanu Kneževiću, Predragu Ikoniću, Zdravku Zupanu i Milošu Ignjatoviću na ustupanju materijala za izložbe.

 • Milivoju Kostiću na prvom 3D strip street artu u Srbiji “Kragujevačka anamorfoza”.

 • Darku Stojanoviću i ljubiteljima stonostrateških igara na tabli „Jataci“ na učešću na konferenciji.

 • učesnicima Free Comic Book Day ….

 • svim posetiocima i gostima Međunarodne strip konferencije „Kragujevac, godine treće“, kao i vama vernim pratiocima na internetu, na učešću, pažnji i interesovanju za ovu našu manifestaciju. U ova tri dana smo se (po ko zna koji put) uverili kakvu magiju nosi strip. Bilo da govorimo o tome kako se iz džepa plaćaju avionske karte i prevoz za goste iz Italije koji dolaze na jednu neprofitnu manifestaciju koja je svrstana u red događaja od nacionalnog značaja, bilo da te iste goste učinimo dostupnim bukvalno svima (bez obezbeđenja, bez naplate potpisa, bez nametnutih plakata za kupovinu, bez podmetanja fotokopiranih ilustracija, bez namrštenih pogleda crtača i organizatora) da provedu crtajući nekoliko sati da bi udovoljili željama fanova.
   

Posebnu zahvalnost Svet stripa duguje bračnom paru Knežević, Sandri i Bobanu. Njihov entuzijazam, ideje i delanja su ostavili trajan pečat na “Kragujevac, godine treće”. Hvala vam, prijatelji.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *