Vesti

Radionica stripa, ilustracije i slikarstva!

radionica  U subotu, 13. aprila 2013. godine, u prostorijama Prve kragujevačke gimnazije održana je besplatna radionica stripa, ilustracije i slikarstva.

 

 

 

U subotu, 13. aprila 2013. godine, u prostorijama Prve kragujevačke gimnazije, u organizaciji Udruženja ljubitelja devete umetnosti Svet stripa i umetničke grupe ZiD, održana je besplatna radionica stripa, ilustracije i slikarstva, pod sloganom: „Izrazi se olovkom i perom, a ne motkom i bokserom!“ Radionicu stripa i ilustracije vodio je Dragan Savić, a radionicu slikarstva Danijela Rupić i Jana Danilović.

 

Učesnici su imali prilike da čuju ponešto o tehnikama crtanja i slikanja, kao i da se sami oprobaju u stvaranju. Danijela i Jana zamislile su prvi čas kao stvaranje velike, zajedničke slike, pa je svaki učesnik mogao dati svoj doprinos.

 

Dragan Savić prisutnima je govorio o radu na stripu i uspehu naših autora u zemlji i inostranstvu. Potencijalni budući mladi crtači videli su neke od radova pristiglih na prošlogodišnji konkurs za kratki strip Sveta stripa. (Ovom prilikom podsećamo vas da je konkurs aktuelan i ove godine, do 30. juna!)

Prisutni su mogli da prelistaju stripove srpskih izdavača, kao i prvih pet brojeva naše strip-revije Kiša, a svaki učesnik je mogao da ponese strip po svom izboru.


Pogledajte foto-album na Facebooku!
http://tinyurl.com/d8ek5sn