Kolumne

Izložba „Moj superheroj 2“

Dragi drugari, povodom Svetskog dana deteta pozivamo Vas na svečano otvaranje izložbe crteža dece Prihvatilišta i Dnevnog boravka Centra „Kneginja LJubica“. Izložba će se održati u kragujevačkom Domu omladine (ul Branka Radičevića 1) od 20. do 22. novembra. Svečano otvaranje je u sredu 20. novembra 2013. godine u 19h u galeriji Doma omladine. 

Udruženje Svet stripa se aktivnim delovanjem uključilo u ovu akciju. Milan Jovanović i Ivica Varjačić su posetili Prihvatilište i pomogli deci da kreiraju svoje superheroje. O tome je na svom portalu http://constrictoria.wordpress.com/ pisala naša sugrađanka Anita Pratljačić aka Constrictoria:

„Kako nisu sva deca podjednako talentovana, te ne umeju svi lepo da crtaju, zaposleni su dobili nesebičnu pomoć od ljudi iz sveta stripa. Deca rade heroje u saradnji sa strip crtačima. Prvo deca objasne strip crtaču kakav je njihov SuperHeroj. Onda daju detaljna uputstva strip crtaču kako SuperHeroj izgleda. Ako se sećate iz krimi serija i filmova kako crtač radi foto robota, e, pa na isti način deca objašnjavaju strip crtaču kako izgleda njihov SuperHeroj. Kada strip crtač nacrta dečjeg SuperHeroja, onda dete na svom papiru nacrta svojeručno isto.  Ne smeju da precrtavaju već crtaju uz pomoć i podršku strip crtača i vaspitača, koji im pomažu da bolje savladaju neke tehnike crtanja i načine crtanja delova tela, objekata… Kada urade crtež, dolazi do ogromnog jačanja samopouzdanja kod dece. To su deca koja uglavnom imaju nisko samopouzdanje…“

Link ka stranici: http://constrictoria.wordpress.com/2013/11/14/izlozba-moj-superheroj/

Vidimo se u Domu omladine.

Dođite da zajedno obeležimo Svetski dan deteta!

Kontakt:

Služba za mlade Centra za razvoj usluga socijalne zaštite “Kneginja LJubica”:

+381 34 370195

Adresa: Čika Matina br. 5, Kragujevac

centarkg@kneginjaljubica.org.rs
http://www.kneginjaljubica.org.rs/

© Svet stripa